Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-01@13:37:46 GMT

شهریار بحرانی به حواشیِ سریال خط مقدم پاسخ داد

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۸۸۱۹۱

شهریار بحرانی به حواشیِ سریال خط مقدم پاسخ داد

کارگردان سریال "خط مقدم" درباره برخی از انتقادات خصوصاً نسبت به اینکه بازیگر نقش حسن طهرانی‌مقدم شبیه به این شهید نبود، توضیحاتی ارائه کرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، چند روزی است سریالی به نام "خط مقدم" روی آنتن شبکه یک سیماست. مجموعه تلویزیونی که شهریار بحرانی کارگردان سریال‌های خاطرانگیز و مذهبی تلویزیون که برشی از زندگی پدر موشکی ایران را به نمایش می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دورانی که خیلی از فیلم سازان سینمای دفاع مقدس اصلا سمت شهدای معروف نمی روند که بتوانند آزادی عمل بیشتری داشته باشند بحرانی ریسک نمایش بخشی از دوران حساس و پرالتهاب سال‌های 63 تا 65 دفاع مقدس مبا محوریت شهید طهرانی مقدم را می پذیرد. این فیلم سرگذشت مردان بلندبالایی است که پس از پاییز 1363 با تلاش و مشقت، در روزگار تنهایی و مظلومیت، مجاهدانه جنگیدند».

حسین عارف، حسام حسنی، بهراد رحمانی، آفرین عبیسی، غزاله اکرمی، بهزاد خلج و عطاءالله سلمانیان در این مجموعه نمایشی بازی کرده‌اند. سریال به برشی از زندگی شهید طهرانی‌مقدم می‌پردازد. هرچند که به تعبیرِ مجید حقی تهیه‌کننده این سریال، به دلیل ظرفیت محدود زمانی، فقط به بخشی از وقایع 1363 تا 1365 این شهید بزرگوار پرداخته شده است. پیش از آن، تهیه‌کننده سریال اشاره کرده بود که این سریال قبلاً به صورت یک فیلم سینمایی تهیه‌شده اما با توجه به شرایط فعلی سینما و محدودیت های کرونایی، به صلاحدید سرمایه‌گذار، مدیران سیمافیلم و مدیر شبکه یک، تصمیم بر این شد، این کار تبدیل به مینی‌سریالی چند قسمتی بشود.

این روزها برخی از سینمایی‌ها با نسخه سریالی عرضه می‌شود شاید نمونه بارزِ آن «روز بلوا» بهروز شعیبی باشد که ابتدا در جشنواره فیلم فجر اکران شد و حالا بدون اکران سینمایی در یک سریال سه قسمتی در پلتفرم‌های اینترنتی عرضه شده است. تاکنون سه قسمت از سریال «خط مقدم» به نمایش درآمده، آن‌طور که شواهد و خبرهای پیش از این منتشر شده نشان می‌دهد این مینی سریال براساس فیلم «آفتاب نیمه شب» است و شهریار بحرانی پیش از این درباره آن گفته بود که «در این فیلم برشی از زندگی شهید حسن طهرانی مقدم را مبنای کار قرار داده‌ایم که به نظر ما از دیگر مقاطع زندگی وی مبنایی تر و مهمتر است».

تولید این پروژه در سکوت خبری و در سال 1398 آغاز شده است. بسیاری به شبیه نبودنِ حسین عارف بازیگر نقش حسن طهرانی‌مقدم به این شهید بزرگوار انتقاد کرده‌اند که اگر این شباهت وجود داشت مخاطب بهتر همذات‌پنداری نمی‌کرد. او درباره این حاشیه‌ها و انتقادات و چند سؤال دیگر با خبرنگار تسنیم  گفت‌وگویی انجام داده که به قرار زیر است:

 

*  چرا حسین عارف  که نقش شهید حسن تهرانی مقدم را بازی کرد شبیه ایشان طراحی نشد تا همذات پنداری بهتر اتفاق بیفتد؟

به نظر می‌رسد که برای انتخاب بازیگری که بتواند نقشی چنین حساس و تأثیرگذاری را بیافریند، تشابه چهره اولویت اصلی نباشد بلکه بازیگر باید طوری عمل کند که بتواند روح آن شخصیت فداکار و از خودگذشته را در صحنه بروز دهد. این موضوع مهمی است که برخی از آن غافل‌‌اند و با مقایسه میان بازیگران مختلفی که در اذهان و اعیان مردم آشنا هستند، تنها به دنبال چهره نزدیک به شخصیت مدنظر می‌گردند. به هرحال شما هیچ‌وقت نخواهید توانست در میان بازیگران فردی را پیدا کنید که شبیه شخصیت اصلی شما باشد، چه برسد که دقیقأ چهره و قد و قامت و شکل ظاهری و صدای وی نیز همانند باشد.

تمامی این تلاش‌ها در صورتی که بازیگر انتخاب شده از سیرت و صفات شخصیت اصلی دور باشد، شدیداً به باورپذیری داستانی لطمه خواهد زد. لذا به نظر حقیر باید در گزینش، بر خصوصیات باطنی و روحیات شخصیت تأکید کرد. روح فیلم از همه‌چیز مهم‌تر و حیاتی‌تر است. این روح نباید فرسنگ‌ها از فضای حاکم بر اصل ماجرا دور باشد، که در این صورت نقض غرض شده و شما با یک پوسته‌ای بی‌محتوا و کم‌عمق مواجه خواهید بود.

* چرا با اشراف خوبِ آقای بحرانی روی زندگینامه‌ها و بسترهای خوب ساخت سریال، این کار تبدیل به یک سریال پرطمطراق‌تر و جدّی‌تری نشد؟

بنده مقصود از سریال پرطمطراق و جدّی‌تر را متوجه نمی‌شوم. البته اگر مقصود این‌است که باید کاری طولانی‌تر و دامنه‌دارتر می‌شد، سؤال بسیار به جا طرح شده. این مینی‌سریال در حدّ شخصیت والا و پرقدرت شهید طهرانی‌مقدم نیست و در واقع باید گفت هیچ کار نمایشی قادر نیست از عهده چنین مهمی برآید. شاید به خاطر این است که تصویر و رفتار در زبان سینما محدودیت زیادی در ارائه درونیات و عمق باطنی افراد برجسته دارد.

روال داستان‌گویی موجود نیز دارای چنین ضعفی است. و به این علت است که ما فیلمسازان از رفتن به سوی موضوعات پُر محتوا گریزانیم زیرا تصور می‌کنیم که این زبان قادر به بازگویی محتواهای بزرگ و روح‌های قوی و محکم و سازنده بشری نیست. بنده راه حل را در این میانه می‌دانم به این معنا که هنرمند و فیلمساز باید در گام اول از فضای موضوع محتوایی مدنظر دور نباشد، یعنی به مخاطب خویش دروغ نگوید و از ته دل و با تمام وجود به آنچه می‌سازد عقیده داشته باشد؛ در مرحله دوم باید قبول کند که این خلاقیت خویش را در دایره‌ای از تعهد و هدفمندی پیاده کند.

هنرمندی که هنرش حیران و سرگردان میان حق و باطل است و نمی‌خواهد در راه حق قدم بردارد، به اولین گوهر وجودی خویش خیانت کرده است و او نباید موضوعات ارزشی را به دست بگیرد. در این دنیای رسانه‌ای شلوغ و مملوء از محصولات سخیف و پرمدعا، مردم بیچاره آماج حملات روحی روانی هنرمندانی‌اند که به اسم سرگرمی و هیجان و جذابیت، آرامش و امید و توکل به خدا را از مخاطبین می‌گیرند. ما فیلمسازان از خدا می‌خواهیم که چنین نباشیم و همیشه در راه او و بسوی او حرکت کنیم.

* چرا آن طور که باید و شاید تبلیغ و کار رسانه‌ای برای «خط مقدم» اتفاق نیفتاد تا با استقبال بهتری روبرو شود؟

تغییرات زمان‌بندی ما را محدود کرد و فرصت تبلیغ بیشتری نداد. بهتر بود که از قبل می‌توانستیم بیشتر بر روی این کار اطلاع‌رسانی کنیم. البته این قبیل کارها مخاطبین خویش را پیدا کرده و خواهد کرد.

* از بازتاب‌ها و نقطه نظرات بگویید و اینکه شما خواستید کدام وجوه حسن طهرانی مقدم را به مخاطبان معرفی کنید؟

ما نظرات بسیار مفید و تأییدات بسیاری دریافت کردیم که خستگی را از تن دست‌اندرکاران این کار به در کرده است. به هرحال وجهی یا بخشی از زندگی پر فراز و نشیب پدر موشکی ایران سرلشکر «حسن طهرانی مقدم» (اعلی‌الله مقامه) و یارانش در سال‌های حساس 1363 تا 1365 و در اوج جنگ شهرها را برای موضوع این فیلم انتخاب کردیم که فکر می‌کنیم برای مردم ما در این برهه از تاریخ کشورمان در مواجهه جبهه حق علیه باطل بسیار آموزنده و مورد نیاز عاطفی و روحی است. این را هم اضافه کنم که همه اعضاء گروه تولید این کار به خود افتخار می‌کنند که در کارنامه عمل خویش چنین کاری را ثبت کرده و از خداوند متعال درخواست دارند که این تلاش برای بزرگداشت مردی عاشق اهل بیت(ع) و فدایی رهبر و جان بر کف اسلام و تشیع را قبول فرماید.

خط و نشان هنرمندان ایرانی برای اسرائیل در خانه پدر موشکی جبهه مقاومت اسلامی/ مهران رجبی: خانواده شهید طهرانی مقدم دشمنان را دق داده‌اند/ علی غفاری: در معرفی هنری خدمات شهید کم‌کاری کردیم

به گزارش تسنیم،یکی از آن بازتاب‌ها و پیام‌هایی که «شهریار بحرانی» کارگردان سریال "خط مقدم" به آن اشاره کرد پیام تقدیرآمیز برادر شهید حسن‌طهرانی‌مقدم بود. او در پیامی نوشته است:«به سهم خود و از طرف بیت شهیدان علی و حسن طهرانی‌مقدم از دست‌اندرکاران ساخت و پخش سریال چهار قسمتی «خط مقدم» که این شب‌ها بعد از خبر 21 از شبکه یک سیما به مدت چهار شب به نمایش در می‌آید، عمیقاً سپاسگذارم. 

این سریال چهار قسمتی در واقع تقطیع شده فیلم بلند سینمایی "آفتاب نیمه شب" به کارگردانی شهریار بحرانی عزیز است که قرار بود به سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر برسد اما نرسید و هیچ وقت اکران عمومی هم نشد. 

اکنون با عنوان جدید «خط مقدم» و در قالب سریال تلویزیونی از روز دوشنبه 15 آذرماه به آنتن شبکه یک سیما آمده است. در این سریال مقطعی از زندگی برادر شهیدم، سیدالشهداء اقتدار و امنیت کشور، پدر موشکی ایران، سرلشکر حسن طهرانی‌مقدم (اعلی‌الله مقامه) و یارانش طی سال‌های 1363 تا 1365 به تصویر کشیده شده است. 

حضور حاج حسن با جمعی 13 نفره در پاییز 1363 در سوریه برای آموزش موشکی و نیز جنگ شهری صدام با موشک علیه مردم بی‌دفاع کشورمان که منجر به دفاع موشکی حاج حسن و یارانش شد، از بخش‌های برجسته این سریال است. 

رحمت و مغفرت واسعه الهی بر او و همرزمانش که عاش سعیدا و مات سعیدا...

از نگاه دو چشم یک تن کم... وز نگاه خرد هزاران پیش...»

برشی از زندگی پدر موشکی ایران در سریال شبکه یک/ چه کسی نقشِ حسن طهرانی‌مقدم را بازی می‌کند؟شروعِ سریال‌های جدید تلویزیون/ رنگِ سیما پلیسی، جنگی و کرونایی می‌شود

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رسانه ملی شبکه یک سریال حسن طهرانی مقدم رسانه ملی شبکه یک سریال حسن طهرانی مقدم شهید طهرانی مقدم حسن طهرانی مقدم پدر موشکی ایران طهرانی مقدم شهریار بحرانی برشی از زندگی خط مقدم شبکه یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۸۸۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امروز فرصت مناسبی است که اساتید ماهیت واقعی تمدن غرب را برای جوانان تبیین کنند

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه امروز افکارعمومی جهان برای پذیرش حرف حق آمادگی دارد تاکید کرد: اساتید و دانشگاهیان با حضور فعال و موثر در عرصه تبیین و روشنگری می‌توانند ضمن پاسخ به ابهامات و شبهات در جامعه، مواضع بحق ملت ایران در دفاع از عدالت و مظلوم و ایستادگی در برابر ظلم و سلطه‌گری را به گوش ملت‌های جهان برسانند.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سید محمد حسینی در جمع اساتید دانشکده معارف دانشگاه تهران با تبریک روز معلم و استاد و گرامیداشت یاد استاد شهید مطهری، اظهارداشت: اساتید معارف اسلامی در خط مقدم دفاع از مبانی اسلام و انقلاب اسلامی قرار دارند.

معاون رئیس جمهور با اشاره به جایگاه برجسته علم و عالم از منظر اسلام، اظهار داشت: ابن ابى‌عمیر از جمله محدثان بزرگ و از اصحاب اجماع که محضر امام کاظم، امام رضا، و امام جواد علیهم‌السلام را درک کرده است به نقل حدیثی درباره صفات شیعه پرداخته است به این مضمون که بعضی از شما بیش از دیگران اهل نماز هستید، بعضی حج بیشتری بجا می‌آورید و بعضی اهل جود و بخشش و صدقه و بعضی بیش از دیگران روزه می‌گیرید، اما برترین شما کسی است که معرفت بیشتری نسبت به دیگران دارد و شناخت نیز با مطالعه، تدبر و کسب دانش بدست می‌آید.

حسینی اهمیت ایجاد شوق و رغبت در دانشجویان برای علم آموزی را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: قطعاً اگر شیوه تدریس بگونه‌ای باشد که اشتیاق بیشتری در دانشجو ایجاد کند، با انگیزه، نظم و علاقه بیشتری در کلاس درس و تلاش برای علم آموزی حضور می‌یابد.

معاون رئیس جمهور با گرامیداشت یاد شهید مطهری گفت: استاد والامقام به دنبال پاسخگویی به سؤالات مطرح در جامعه بود و حل معضلات فکری و پاسخ به نیاز‌های زمان از جمله دغدغه‌های فکری ایشان به شمار می‌رفت. اهتمام استاد به بررسی شبهات مطرح در جامعه بود تا با شیوه مناسب پاسخ‌های متقن و قانع‌کننده را ارائه کند و نسل جوان و تحصیلکرده را همراه سازد.

حسینی خاطرنشان کرد؛ امام راحل در توصیف ابعاد شخصیت علامه مطهری می‌گوید: «مطهری که در طهارت روح و قوّت ایمان و قدرت بیان کم نظیر بود، رفت و به ملأ اعلی پیوست، لکن بدخواهان بدانند که با رفتن او شخصیت اسلامی و علمی و‏ فلسفی اش از بین نمی‌رود» و ما واقعیت سخن امام را شاهد بودیم که باشهادت استاد، اندیشه و آثار استاد بیش از گذشته در ایران و جهان اسلام جلوه و گسترش یافت.

معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: شهید مطهری اسوه و الگوی تمام عیاری برا‌ی معلمان و اساتید است که اگر رمز و راز موفقیت او دریافته شود و سیر و سلوک استاد سرمشق اساتید و معلمان قرارگیرد به توفیقات فراوانی در انجام رسالت خود نائل می‌شوند.

حسینی در ادامه با اشاره به مهمترین شاخصه‌های علمی و شخصیتی شهید مطهری اظهارداشت: استاد مطهری اهل اندیشه و تفکر بود لذا در خصوص حوزه‌های مورد نیاز جامعه اسلامی پیوسته در حال تامل، مطالعه و اندیشه‌ورزی بود، تا پاسخ سوالات را دریابد و همچون طبیبی دوار در مجامع و محافل گوناگون علمی و مردمی به تشریح موضوعات بپردازد. این روحیه را نداشت که صرفا به مصداق «جهانی است بنشسته در گوشه ای» باشد که اگر کسی به وی مراجعه و سوالی کرد لب به سخن بگشاید بلکه در پی یافتن مخاطبانی در دانشگاه و جامعه، تهران و استان‌ها بود تا یافته‌های خود را مطرح و روشنگر سفسطه‌ها و مغلطه‌های منحرفان باشد؛ امروز هم از اساتید متعهد انتظار می‌رود که سوالات و شبهات جوانان را در فضای مجازی رصد کرده و نسبت به آن پاسخگو باشند و شهید مطهری تأسی جویند که با صراحت و قاطعیت حرف حق را بیان می‌کرد و زودتر از دیگران انحرافات و اعوجاجات جامعه را شناسایی و تشخیص می‌داد و بدون ملاحظه و محافظه کاری در مقابل آن موضع گیری می‌کرد.

معاون رئیس جمهور افزود: شهید مطهری با اطلاعات وسیع و اعتماد به نفس در جمع‌های فکری موافق و مخالف برای پاسخ به شبهات و اقناع مخاطبین حضور می‌یافت و با طرح دقیق سخنان مخالفان بخوبی، پاسخ‌های دقیق و قابل پذیرش ارائه می‌کرد، لذا در معرض کینه و بغض هجمه کنندگان به آموزه اسلامی و صاحبان اندیشه‌های انحرافی و التقاطی قرار می‌گرفت.

حسینی، زمان شناسی در پاسخ به شبهات را از دیگر ویژگی‌های استاد مطهری دانست و گفت: شهید مطهری در هر عرصه‌ای که نیازمند دفاع صحیح از اندیشه اسلامی بود حضور فعال و به موقع داشت و بسیاری از سخنرانی‌ها و کتاب‌های استاد دقیقاً در زمانی به جامعه عرضه شد که شرایط بوجود آمده نیازمند دریافت پاسخ صحیح به ابهامات بود، از جمله کتاب خدمات متقابل اسلام و ایران درست در مقطعی منتشر شد که بحث باستان‌گرایی افراطی و تمسک به ناسیونالیسم برای مقابل با اسلام و ایجاد دوقطبی کاذب ایرانیت و اسلامیت در جامعه پررنگ شده بود.

استاد مطهری انحراف ها، بدعت‌ها و تحریف‌ها را زودتر از دیگر علماء و صاحب نظران تشخیص و به مقابله عالمانه با آن‌ها می‌پرداخت، ضمن اینکه در زندگی نظم و برنامه‌ریزی دقیقی داشت که اساتید ما نیز با این ویژگی‌ها و با رفتار و سلوک صادقانه خود می‌توانند عناصری تاثیر گذار باشند و بر مسئولین است که اساتید دلسوزی را که جدیت بیشتری در امر تدریس و تربیت دارند مورد تقدیر و تشویق قرار دهند.

معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: امام راحل، شهید مطهری را شجره‌ی طیبه‌ی پرثمری می‌دانست که همگان باید از میوه‌های فراوان این درخت استفاده کنند.

حسینی در ادامه سرکوب شدید دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های آمریکا را برخلاف موازین آزادی بیان و دموکراسی دانست و اظهار داشت: دولت‌های غربی بویژه آمریکا پائیز سال ۱۴۰۱ به بهانه درگذشت یک بانو در ایران همه امکانات خود را به عنوان دفاع از حقوق زن و بشر بکار گرفتند و از اقدام هنجارشکنانه برخی افراد در دانشگاه‌ها و جامعه و تخریب اموال عمومی دفاع کردند، اما امروز نه تنها نسل کشی و قتل عام هزاران زن و کودک در غزه را محکوم نمی‌کنند بلکه با تمام توان حمایت می‌کنند و اعتراض و تحصن مدنی و مسالمت آمیز دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های آمریکایی را با برخورد‌های ضد انسانی و وحشیانه سرکوب و به گفته واشنگتن پست بیش از ۹۰۰ نفر دانشگاهی را خشونت آمیز دستگیر و بازداشت کرده‌اند که اساتید باید اینگونه برخورد‌ها و استاندارد‌های دوگانه غرب و مدعیان آزادی و دموکراسی را برای نسل جوان و افکارعمومی تبیین کنند تا غربگرایان نتوانند به فریب و اغواگری بپردازند.

معاون رئیس جمهور تاکید کرد: حال که تمدن غرب نقاب نفاق را از چهره کنار زده و وحشی‌گری عریان را به نمایش گذاشته فرصت مناسبی است که ماهیت پلید سردمداران نظام سرمایه داری را برای جوانان آشکار ساخت دنیای غرب را به چالش کشید و نباید در این زمینه موضع انفعالی داشت بلکه باید با قاطعیت از حرف حق دفاع کرد.

در این مراسم تعدادی از اساتید در سخنانی دیدگاه‌ها و پیشنهادات خود را با معاون رئیس جمهور در میان گذاشتند.

دیگر خبرها

  • ماهیت واقعی تمدن غرب برای جوانان تبیین شود
  • امروز فرصت مناسبی است که اساتید ماهیت واقعی تمدن غرب را برای جوانان تبیین کنند
  • مگر ما مرده باشیم که یکی از این خانواده به‌دست داعش شهید شوند
  • فیلم| واکنش شهید سردار سلیمانی به یک تصمیم در فصل پنجم سریال پایتخت
  • ۲ خط قرمز در صداوسیما که «نون خ» به آنها نزدیک شد/برای صحبت از فصل ششم هنوز زود است
  • درخواست مخاطبان برای تولید نون‌ خ ۶
  • ۲ خط قرمز در صدا وسیما که «نون خ» به آنها نزدیک شد/برای صحبت از فصل ششم هنوز زود است
  • واکنش تهیه‌کننده «نون خ» به اعتراض یک خواننده درباره استفاده بی‌اجازه از آثارش +فیلم
  • حواشی حضور مهران رجبی در سریال پایتخت
  • چرا سردار سلیمانی با شهید شدن بابا پنجعلی در سریال پایتخت ۵ مخالفت کرد؟